Project Description

Υλικά για το φύλλο

1 κιλό αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
500 ml νερό χλιαρό
300 γρ. βούτυρο μαργαρίνη
10 γρ. αλάτι
2 κουτ. σούπας ξύδι
½ φλυτζ. καφέ καλαμποκέλαιο

Υλικά για τη γέμιση

500 γρ τυρί κατσικίσιο σκληρό
500 γρ τσουκνίδα
250 γρ σπανάκι
250 γρ λάπατα
4 αυγά

Εκτέλεση

Ζεματάμε τα χόρτα σε χαμηλή θερμοκρασία. Τα στραγγίζουμε πολύ καλά και όταν κρυώσουν κομματιάζουμε το τυρί, ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε. Αφήνουμε την γέμιση στην άκρη και βάζουμε στο μίξερ το νερό, το αλάτι, το καλαμποκέλαιο, το ξύδι, το αλεύρι και ζυμώνουμε μια απαλή ζύμη. Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο, ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλο, το αλείφουμε πολύ καλά με το βούτυρο και διπλώνουμε προς τη μέση την δεξιά και αριστερή πλευρά. Βουτυρώνουμε και διπλώνουμε προς τη μέση 4 φορές, σχηματίζοντας ένα φάκελο, πατώντας τις άκρες της ζύμης γύρω-γύρω για να εγκλωβίσουμε το βούτυρο. Βάζουμε στην κατάψυξη για 5-10 λεπτά. Μόλις το βγάλουμε από την κατάψυξη ανοίγουμε και πάλι σε ένα φύλλο τόσο μεγάλο, όσο να καλύπτει δύο φορές το ταψί μας. Τοποθετούμε το μισό φύλλο σε βουτυρωμένο ταψί, ρίχνουμε τη γέμιση, σκεπάζουμε με το άλλο μισό φύλλο και κλείνουμε τις άκρες. Χαράζουμε σε κομμάτια, βουτυρώνουμε, ψεκάζουμε με λίγο νεράκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250° C για 15-20 λεπτά και αφού ροδίσει για άλλα 15 λεπτά στους 200° C.