Project Description

Υλικά

150-200 γρ Αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ ΧΡΥΣΟ
10 γρ μαγιά ξερή
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1-2 ντομάτες
1/2 πράσινη πιπεριά
1/2 κίτρινη πιπεριά
1 μικρό κρεμμύδι, ελαιόλαδο, λίγο βασιλικό

Μικρές συμβουλές

Τρίβοντας τα λαχανικά με αλάτι, μυρωδικά και λίγο λάδι βοηθάτε στην μίξη των αρωμάτων

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι. Μέσα στο αλεύρι δημιουργούμε μια τρύπα με ένα κουτάλι και τοποθετούμε τη μαγιά. Πάνω στη μαγιά ρίχνουμε μια φλιντζάνα χλιαρό νερό και τη διαλύουμε με αυτό. Ανακατεύουμε το μίγμα μας και δημιουργούμε μια μαλακή ζύμη με τα χέρια. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Αφήνουμε το αλάτι στο τέλος γιατί δεν θέλουμε να έρθει σε επαφή με τη μαγιά γιατί αδρανοποιεί τη δράση της μαγιάς.
Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για μισή ώρα περίπου.
Κόβουμε σε ροδέλες τις πιπεριές και το κρεμμύδι. Τοποθετούμε τα υλικά αυτά σε ένα μπολ και τους ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και λίγο βασιλικό. Τρίβοντας και ανακατεύοντας τα λαχανικά με αλάτι, μυρωδικά και λίγο λάδι βοηθάμε στην μίξη των αρωμάτων. Στη συνέχεια κόβουμε σε ροδέλες και τις ντομάτες.
Με λίγο ελαιόλαδο αλείφουμε το ταψί και σε αυτό τοποθετούμε τη ζύμη μας και την απλώνουμε με τα δάχτυλα ώστε να καλύψει όλο το ταψί. Τοποθετούμε ομοιόμορφα σε όλη τη ζύμη τις ντομάτες που έχουμε κόψει σε ροδέλες. Πασπαλίζουμε με ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ρίχνουμε και λίγο λάδι. Έπειτα προσθέτουμε στη ζύμη μας και τα υπόλοιπα λαχανικά που έχουμε ήδη ψιλοκόψει.
Ψήνουμε τη λαδένια σε προθερμασμένο φούρνο στους 250° C για 20 λεπτά.