Project Description

Υλικά για τη ζύμη

60 γρ μαγιά νωπή
250 ml γάλα
500 γρ αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι
2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
2 κοφτά κουταλάκια του γλυκού αλάτι

Υλικά για τη γέμιση

300γρ κασέρι τριμμένο (ημίσκληρο)
300γρ γκούντα τριμμένη
250γρ ζαμπόν ή σπάλα σε φέτες κομμένη
250γρ μπέικον
2 πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
150γρ μανιτάρια κομμένα
300γρ πολτού ντομάτας στο οποίο ρίχνουμε λίγο αλάτι, λίγη ζάχαρη, λίγη ρίγανη και λίγο λάδι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα ώστε να είναι χλιαρό. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαγιά και τη διαλύουμε προσθέτοντας σταδιακά το γάλα. Στο μίγμα που έχει δημιουργηθεί προσθέτουμε το λάδι.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη στο μείγμα της μαγιάς και ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί μια απαλή και αφράτη ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για μισή ώρα σε ζεστό μέρος. Σε ταψί που προηγουμένως έχουμε λαδώσει τα τοιχώματα του τοποθετούμε τη ζύμη και με τα χέρια την ανοίγουμε δίνοντάς της το σχήμα του ταψιού.
Παίρνουμε τον πολτό ντομάτας στον οποίο έχουμε προηγουμένως προσθέσει λίγο αλάτι, λίγη ζάχαρη , λίγη ρίγανη και λίγο λάδι και περιχύνουμε με αυτόν τη ζύμη της πίτσας μας.
Προσθέτουμε στη ζύμη αρχικά τα αλλαντικά και στη συνέχεια το κασέρι και την γκούντα σε όλη την επιφάνεια της πίτσας.
Φροντίζουμε να κρατήσουμε ένα μέρος από τον πολτό και μια ποσότητα από το κασέρι και την γκούντα για το τέλος της συνταγής μας.
Έπειτα ρίχνουμε σποραδικά τις ροδέλες από ντομάτες και πιπεριές που έχουμε κόψει και τέλος, τα μανιτάρια.
Ρίχνουμε τον υπόλοιπο πολτό ντομάτας καθώς και την ποσότητα από κασέρι και γκούντα που κρατήσαμε και προσθέτουμε τέλος, λίγη ρίγανη.
Ψήνουμε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 30 λεπτά περίπου.