Project Description

Υλικά για τη ζύμη (κρέπες)

150 grαλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
50 grκαλαμποκάλευρο Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
1/2 λίτρο γάλα
4 αυγά
Λίγο λάδι
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Υλικά για τη γέμιση

Μία κούπα αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
400 gr ψιλοκομμένη ντομάτα
500 gr ημίσκληρο τυρί τριμμένο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
600 gr κιμάς
1 κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
4 αυγά
1 κούπα γάλα
Αλάτι – πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο
1 ξυλάκι κανέλα

Εκτέλεση

Γέμιση
Κόβουμε το κρεμμύδι σε μέτρια κομμάτια, τις πιπεριές και τα σοτάρουμε αλατίζοντας χωρίς λάδι για να πάρουμε τα υγρά τους. Προσθέτουμε στην συνέχεια λάδι και τον κιμά ανακατεύοντας. Στην συνέχεια σβήνουμε με το κρασί προσθέτοντας τα μπαχαρικά μας και την ντομάτα. Το αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να τραβήξει τα υγρά. Όταν κρυώσει προσθέτουμε 2 αυγά.
Στο τριμμένο τυρί προσθέτουμε 2 αυγά, μισή κούπα γάλα, μισή κούπα αλεύρι λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε.

Ζύμη
Αναμιγνύουμε σε ένα μπολ τα αυγά και τα χτυπάμε λίγο μαζί με το γάλα. Βάζουμε τα άλευρα συνεχίζοντας το ανακάτεμα έως ότου αποκτήσουμε ένα καλό χυλό. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο λάδι και με μία κουτάλα της σούπας βάζουμε μία κουταλιά χυλό μέσα. Ψήνουμε τις κρέπες και από τις 2 μεριές.

Σε ένα λαδωμένο ταψάκι ίδιας διαμέτρου με το τηγάνι μας βάζουμε μία κρέπα και απλώνουμε μία στρώση κιμά. Σκεπάζουμε με μία κρέπα και απλώνουμε μία στρώση τυριού. Επαναλαμβάνουμε με κρέπα και κιμά. Βάζουμε λοιπόν εναλλάξ κρέπα γέμιση κιμά, κρέπα γέμιση τυριού τόσες φορές όσες χωράει το βάθος του ταψιού μας.. Τελειώνουμε με λίγη γέμιση τυριού στο πάνω μέρος.

Ψήνουμε στους 170° C για 45 λεπτά περίπου.