Project Description

Υλικά για τη ζύμη

800 gr. περίπου αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
1,5 πακέτο βούτυρο μαργαρίνη (375 gr.)
400 gr. νερό
Λίγο καλαμποκέλαιο
Λίγο ξύδι
Λίγο πιπέρι
Λίγο αλάτι

Υλικά για τη γέμιση

1200 gr. πράσο με λίγο σπανάκι (ζεματισμένα)
500 gr. κατσικίσιο τυρί
2 αυγά

Εκτέλεση

Βάζουμε το νερό στο μίξερ, προσθέτουμε το αλάτι, το καλαμποκέλαιο, το ξύδι, το αλεύρι λίγο-λίγο και ζυμώνουμε μια απαλή ζύμη. Την χωρίζουμε σε 2 κομμάτια, ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο και ανοίγουμε το ένα κομμάτι της ζύμης σε ένα φύλλο 30×40 (όχι πολύ λεπτό). Αλείφουμε όλο το φύλλο πολύ καλά με το βούτυρο και διπλώνουμε προς τη μέση την δεξιά και αριστερή πλευρά. Βουτυρώνουμε και διπλώνουμε προς τη μέση 4 φορές, σχηματίζοντας ένα φάκελο, πατώντας τις άκρες της ζύμης γύρω-γύρω για να εγκλωβίσουμε το βούτυρο. Βάζουμε στην κατάψυξη ώσπου να ανοίξουμε το δεύτερο φύλλο με την ίδια διαδικασία. Κατόπιν βγάζουμε από την κατάψυξη και ανοίγουμε και πάλι το φύλλο προσέχοντας να μην βγαίνει από τις άκρες το βούτυρο. Τοποθετούμε το φύλλο σε βουτυρωμένο ταψί, ρίχνουμε στην κρύα γέμιση το τυρί σε μικρά κομμάτια, το πιπέρι και τα αυγά ανακατεύουμε πολύ καλά και απλώνουμε τη γέμιση στο φύλλο. Ανοίγουμε και το άλλο φύλλο με την ίδια διαδικασία το τοποθετούμε πάνω στη γέμιση, κλείνουμε τις άκρες χαράζουμε, βουτυρώνουμε και ψεκάζουμε με λίγο νεράκι. Ψήνουμε στους 250° C για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει και μετά στους 200° C για άλλα 15 λεπτά.