Project Description

Υλικά

1200 γρ.πράσο ή σπανάκι (ζεματισμένο)
800 γρ. περίπου αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
500 γρ. κατσικίσιο τυρί
2 αυγά
1,5 πακέτο μαργαρίνη (375 γρ.)
400 γρ. νερό
Λίγο ξύδι
Λίγο καλαμποκέλαιο
Λίγο πιπέρι
Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε το νερό στο μίξερ, προσθέτουμε το αλάτι, το καλαμποκέλαιο, το ξύδι, το αλεύρι λίγο-λίγο και ζυμώνουμε μια απαλή ζύμη. Την χωρίζουμε σε 2 κομμάτια, ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο και ανοίγουμε το ένα κομμάτι της ζύμης σε ένα φύλλο 30×40 (όχι πολύ λεπτό). Αλείφουμε όλο το φύλλο πολύ καλά με το βούτυρο και διπλώνουμε προς τη μέση την δεξιά και αριστερή πλευρά. Βουτυρώνουμε και διπλώνουμε προς τη μέση 4 φορές, σχηματίζοντας ένα φάκελο, πατώντας τις άκρες της ζύμης γύρω-γύρω για να εγκλωβίσουμε το βούτυρο. Βάζουμε στην κατάψυξη ώσπου να ανοίξουμε το δεύτερο φύλλο με την ίδια διαδικασία. Κατόπιν βγάζουμε από την κατάψυξη και ανοίγουμε και πάλι το φύλλο προσέχοντας να μην βγαίνει από τις άκρες το βούτυρο. Τοποθετούμε το φύλλο σε βουτυρωμένο ταψί, ρίχνουμε στην κρύα γέμιση το τυρί σε μικρά κομμάτια, το πιπέρι και τα αυγά ανακατεύουμε πολύ καλά και απλώνουμε τη γέμιση στο φύλλο. Ανοίγουμε και το άλλο φύλλο με την ίδια διαδικασία το τοποθετούμε πάνω στη γέμιση, κλείνουμε τις άκρες χαράζουμε, βουτυρώνουμε και ψεκάζουμε με λίγο νεράκι. Ψήνουμε στους 250° C για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει και μετά στους 200° C για άλλα 15 λεπτά.