Project Description

Υλικά για τη γέμιση

1 διπλό φιλέτο κοτόπουλο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
Λίγο λάδι ή βούτυρο για το σοτάρισμα
1 ποτήρι λευκό κρασί
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι

Υλικά για τη ζύμη

300gr αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην Κίτρινη συσκευασία
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι ή 1 αυγό
1 κούπα νερό 150ml νερό
1 κ.γ. αλάτι

Υλικά για τη μπεσαμέλ

100gr αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ ΧΡΥΣΟ
100gr βούτυρο ή μαργαρίνη
1 lt φρέσκο γάλα
2 αυγά
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
70gr κεφαλοτύρι
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι

Μικρές συμβουλές

Για πιο τραγανή ζύμη βάλτε 2 κουταλιές της σούπας ξύδι.
Για αφράτη ζύμη βάλτε 1 αυγό.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ, το αλάτι, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το νερό και ανακατεύουμε το μείγμα έως ότου γίνει μια απαλή και εύπλαστη ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για λίγη ώρα.

Ετοιμάζοντας τη γέμιση και τη μπεσαμέλ

Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τεμαχίζουμε το κοτόπουλο. Σοτάρουμε το κοτόπουλο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 7 με 10 λεπτά και σβήνουμε το μείγμα με το λευκό κρασί προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε μέτρια φωτιά έως ότου λιώσει. Προσθέτουμε το ΧΡΥΣΟ αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ και μετά από λίγο το γάλα σταδιακά. Αναδεύουμε συνεχώς για να μην σβολιάσει το μείγμα και μετά από λίγο το αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τώρα λίγο αλάτι, πιπέρι καθώς και λίγο μοσχοκάρυδο. Στη συνέχεια ρίχνουμε στην μπεσαμέλ τα αυγά και αναδεύουμε με δύναμη και ταχύτητα. Τέλος, βάζουμε στην μπεσαμέλ και το κεφαλοτύρι και ομογενοποιούμε το μείγμα.

Τελειοποιώντας τη συνταγή μας

Έχοντας αλευρώσει τον πάγκο μας, παίρνουμε τη ζύμη και ανοίγουμε φύλλο πάχους 2-3 χιλιοστών. Με ένα κουπάτ κόβουμε τη ζύμη σε μικρούς κύκλους τους οποίους τοποθετούμε σε βουτυρωμένες ατομικές φόρμες. Προσθέτουμε στις φόρμες τη γέμιση κοτόπουλο και τέλος, σκεπάζουμε τη γέμιση με την μπεσαμέλ που έχουμε παρασκευάσει. Προαιρετικά μπορείτε να γαρνίρετε τις ατομικές φόρμες πάνω από τη μπεσαμέλ με μια φέτα ντομάτα και λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι. Ψήνουμε τις ατομικές φωλίτσες στους 170° C για 40 λεπτά περίπου.