Project Description

Υλικά

250 γρ αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
200 γρ ζάχαρη
250 γρ βούτυρο μαργαρίνη
10 γρ μπέικιν ( 1 γεμάτο κουταλάκι γλυκού)
40 ml γάλα
4 αυγά
110 γρ μερέντα ( 1 μεγάλη κουταλιά σούπας)
Άχνη Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ για πασπάλισμα

Μικρές συμβουλές

Το βούτυρο να είναι λιωμένο. Ανακατεύεται ευκολότερα με τα υπόλοιπα υλικά.
Ξεφορμάρουμε το κέικ 10 λεπτά αφού το έχουμε βγάλει από τον φούρνο, για να υποχωρήσει όλη η υγρασία που τυχόν θα έχει.

Εκτέλεση

Λιώνουμε σε ένα μπρίκι το βούτυρο μαργαρίνη. Σε ένα μπολ βάζουμε τα 150γρ ζάχαρη και σε αυτό ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο αφού έχει λίγο κρυώσει και αναδεύουμε το μείγμα με ένα σύρμα. Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αβγών και προσθέτουμε τους κρόκους στο μίγμα με τη ζάχαρη και το βούτυρο μαργαρίνη τμηματικά ανακατεύοντας τα μέχρι να ομογενοποιηθούν με ένα σύρμα. Κατόπιν ρίχνουμε σταδιακά στο μίγμα αυτό το αλεύρι και το μπέικιν. Τέλος προσθέτουμε και το γάλα και συνεχίζουμε την ανάδευση.
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια των αυγών που ξεχωρίσαμε μαζί με τα 50γρ της ζάχαρης που κρατήσαμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
Χωρίζουμε το πρώτο μείγμα μας αυτό με το αλεύρι σε δύο ίσα μέρη και τα τοποθετούμε σε δύο ξεχωριστά μπολ και στο καθένα προσθέτουμε σε ίση ποσότητα την μαρέγκα ανακατεύοντάς τα ξεχωριστά. Δημιουργούμε έτσι δύο μίγματα ίδιας σύστασης. Στο ένα μείγμα προσθέτουμε μια μεγάλη κουταλιά μερέντας και το ανακατεύουμε. Στη συνέχεια παίρνουμε μια φόρμα σιλικόνης και την γεμίζουμε χρησιμοποιώντας τα δύο μίγματα εναλλάξ δύο φορές, βάζοντας μια στρώση απ το λευκό μείγμα και μια στρώση απ το μείγμα της μερέντας.
Ψήνουμε το κέικ μωσαϊκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° c για 45 – 50 λεπτά.
Ξεφορμάρουμε το κει 10 λεπτά αφού το έχουμε βγάλει από τον φούρνο, για να υποχωρήσει όλη η υγρασία που τυχόν θα έχει. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγη άχνη.