Project Description

Υλικά

500 γρ. καλμποκάλευρο Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
2 ποτήρια ζάχαρη
400 γρ. καρότο χοντροκομμένο (4 κούπες τσαγιού)
3-4 αυγά
1 φακελάκι μπέικιν
1 ποτήρι καρύδια χοντροκομμένα
σταφίδες

Μικρές συμβουλές

Η ζύμη μας πρέπει να είναι πιο απαλή από του κέικ

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε στο μίξερ το λάδι, το νερό, το χυμό, τη ζάχαρη, τα αβγά (ένα-ένα), τα καρύδια και τις σταφίδες (αφού τις πασπαλίσαμε με αλεύρι). Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο-λίγο το καλαμποκάλευρο (αφού το ανακατέψαμε με το μπέικιν). Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά ώσπου να γίνει μια απαλή και όχι πολύ ρευστή ζύμη. Βουτυρώνουμε ταψί Νο 28 και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180° C για 60 λεπτά περίπου. Μετά το ψήσιμο, αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ ή σουσάμι.