Project Description

Υλικά

500 γρ φαρίνα Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
150 ml καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο
200 γρ ζάχαρη
100 γρ σταφίδες
50 γρ καρύδια
300 ml χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
50 ml κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο

Μικρές συμβουλές

Πασπαλίζουμε τις σταφίδες με αλεύρι για να μην καθίσουν στον πάτο του ταψιού.

Εκτέλεση

Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το λάδι, το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα και σε άλλο μπολ ρίχνουμε τη φαρίνα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τις σταφίδες (αφού πρώτα τις πασπαλίσουμε με αλεύρι). Ανακατεύουμε τα υλικά και τα ρίχνουμε λίγο-λίγο στο πρώτο μπολ. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά τοποθετούμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί Νο 28 και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180° C για 50-60 λεπτά. Μετά το ψήσιμο, αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ.