Project Description

Υλικά

150 γρ αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ ολικής άλεσης
450 γρ αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
250 γρ βούτυρο μαργαρίνη
300 γρ ζάχαρη
5 αυγά
200 γρ γιαούρτι 2% ελαφρύ
50 ml χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
2 βανίλιες
40 γρ μπέικιν

Μικρές συμβουλές

Το βούτυρο, τα αυγά, το γιαούρτι και το πορτοκάλι, τα έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε καλά το βούτυρο.
Χτυπάμε για 10 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με την ζάχαρη έως ότου ασπρίσει το μείγμα.

Εκτέλεση

Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ το βούτυρο μαργαρίνη με τη ζάχαρη για 10 λεπτά έως ότου ασπρίσει το μείγμα. Σταδιακά προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά συνεχίζοντας την ανάδευση. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μείγμα μας και το γιαούρτι και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα άλευρα και προσθέτουμε το μπέικιν και τις βανίλιες και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τμηματικά το μείγμα αυτό στο μίξερ και συνεχίζουμε την ανάδευση. Τέλος, ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάμε το μείγμα μας έως ότου ομογενοποιηθεί.
Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα κέικ και σε αυτή βάζουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε στο μίξερ.
Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 180° C για 1 ώρα περίπου.