Project Description

Υλικά για τη ζύμη

1 κιλό αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
330 ml. μπύρα ( 1 κουτάκι)
660 ml. ηλιέλαιο ( ή καλαμποκέλαιο)
1 μπέικιν (20 γρ.)
1 βανίλια

Υλικά για τη γέμιση

1/2 με 1 φλυτζάνα του τσαγιού καρύδια

Υλικά για το σιρόπι

500 γρ. ζάχαρη (2 ποτήρια νερού)
500 ml. νερό (2 ποτήρια νερού)

Μικρές συμβουλές

Φροντίζουμε η ζύμη να είναι μαλακή.
Το σιρόπι από τη στιγμή που αρχίζει να κοχλάζει το βράζουμε για 8 λεπτά.
Όταν ρίχνουμε το σιρόπι φροντίζουμε ώστε οι χιονούλες να είναι κρύες ενώ το σιρόπι ζεστό.
Ψήνουμε τις χιονούλες έχοντας τοποθετήσει λαδόκολλα στο ταψί.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε την μπύρα και το ηλιέλαιο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ καθώς και τη βανίλια και το μπέικιν. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα και έπειτα με το χέρι δουλεύουμε λίγο τη ζύμη μέχρι να γίνει μαλακή. Σε αυτό το στάδιο προσθέτουμε και λίγο αλεύρι ακόμα αν η ζύμη μας κολλάει.
Κόβουμε τη ζύμη με τα χέρια σε μικρά κομμάτια την ανοίγουμε με τα δάχτυλα κυκλικά προσθέτουμε λίγα καρύδια, τη διπλώνουμε και την τυλίγουμε σαν να είναι μικρό μπουρεκάκι. Συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ζύμη και τοποθετούμε τις χιονούλες που έχουμε πλάσει σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει λαδόκολλα.
Ψήνουμε τις χιονούλες σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180° C με 190° C για 30 με 40 λεπτά περίπου.

Ετοιμάζοντας το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό και βράζουμε το σιρόπι για 8 λεπτά απ τη στιγμή που αρχίζει να κοχλάζει το μείγμα μας.

Ολοκληρώνοντας τη συνταγή μας
Στο κατσαρολάκι ενώσω το σιρόπι είναι ζεστό βυθίζουμε τις χιονούλες που έχουν προηγουμένως κρυώσει για να σιροπιαστούν για λίγα δευτερόλεπτα. Σε ένα μπολ βάζουμε το ινδοκάρυδο και περνάμε από αυτό τις σιροπιασμένες χιονούλες ώστε να πασπαλιστούν με ινδοκάρυδο και κατόπιν σερβίρουμε.