Project Description

Η παντζαρόπιτα είναι μια τέλεια και ιδιαίτερη ιδέα την οποία μπορείς και εσύ να υλοποιήσεις εύκολα και γρήγορα στην κουζίνα σου. Εδώ χρησιμοποιούμε αλεύρι ολικής άλεσης κάτι που την κάνει πολύ πιο υγιεινή επιλογή. Οι γιατροί συνήθως λένε στους διαβητικούς να αποφεύγουν τα μαγειρεμένα παντζάρια μόνα τους. Σε αυτή τη συνταγή επειδή τα συνδυάζουμε με τυρί και αλεύρι ολικής είναι σίγουρα καλύτερη επιλογή. Η συγκεκριμένη συνταγή είναι μοναδικά νόστιμη και είμαστε σίγουροι πως θα σας ξετρελάνει όπως και εμάς στα γυρίσματα!

Υλικά

Για το φύλλο
500γρ. αλεύρι ολικής άλεσης Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
500γρ. αλεύρι για κάθε χρήση Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
1/2 λίτρο νερό
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι

Για τη γέμιση
3 παντζάρια
400 γρ. τυρί φέτα
1 κουταλιά ξύδι
1 κουταλάκι κόκκινο γλυκό πιπέρι αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε ζάχαρη, αλάτι και το λάδι. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και ξύδι. Ζυμώνουμε καλά το ζυμάρι μας και το αφήνουμε να ξεκουραστεί. Βάζω γάντια και πλένω τα παντζάρια. Καθαρίζω την φλούδα και τα τρίβω στον ρεντέ από το χοντρό μέρος. Βάζουμε σε ένα μπολ τα τριμμένα παντζάρια βάζουμε τη φέτα , το πιπέρι και προσθέτουμε λάδι. Τέλος μπαίνουν και τα αυγά. Έπειτα ανοίγουμε το φύλλο. Λαδώνουμε το ταψί και βάζουμε το πρώτο φύλλο μέσα.Βάζουμε μέσα την γέμιση. Βάζουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο και κλείνουμε. Κόβουμε ελαφριά από πάνω με ένα μαχαίρι και βάζουμε στον φούρνο. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά. Πρώτα στου; 220 βαθμούς και μετά στους 200.