Project Description

Υλικά

4-5 μήλα
400 γρ αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
100 ml ηλιέλαιο
50 ml γάλα
50 ml χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα
20 γρ baking powder
200 γρ ζάχαρη
6 αυγά
30 ml Κονιάκ
1 κουταλάκι κανέλα
2 κουταλιές ζάχαρη

Μικρές συμβουλές
Καθάρισε τα μήλα με ξεφλουδιστίρι και και όχι με μαχαίρι για να να έχεις όσο το δυνατόν λιγότερη απώλεια σάρκας του μήλου.

Εκτέλεση

Αρχικά ξεφλουδίζεις τα μήλα, χρησιμοποίησε ένα melon baller για να καθαρίσεις τον πυρήνα του μήλου στην συνέχεια κόψε το όλα τα μήλα σε κομμάτια. Βάζεις τα μήλα σε ένα μπολ με κονιάκ , λίγη ζάχαρη , κανέλα και τα αφήνεις εκεί για να πάρουν αρώματα και γεύσεις. Τώρα θα φτιάξεις την βάση. Για την βάση θα χρειαστεί να χωρίσεις τον κρόκο από το ασπράδι. Για να φτιάξεις το μείγμα βάζεις σε ένα μπολ την ζάχαρη και τους κρόκους και το ανακατεύεις. Αφού γίνει ένα ωραίο μείγμα προσθέτεις το γάλα, το πορτοκάλι, το λάδι και το ξύσμα πορτοκαλιού (αφού πρώτα το πλύνουμε καλά). Αρχίζεις σιγά σιγά να ρίχνεις το αλεύρι και τέλος βάζεις τα ασπράδια αυγού αφού πρώτα τα χτυπήσεις. Λαδώνεις το ταψί και βάζεις μέσα το μείγμα που έχεις φτιάξει. Τέλος βάζεις από πάνω τα μήλα. Μην τα μπήξεις πολύ βαθιά καλό είναι να προεξέχουν. Ψήσε για 30λεπτά στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.