Project Description

Η κυπριακή κουζίνα είναι καταπληκτική. Όχι μόνο επειδή αγαπάμε την Κύπρο αλλά επειδή πραγματικά είναι ξεχωριστή και ιδιαίτερη. Θέλω να σας το αποδείξω σήμερα φτιάχνοντας ένα εντελώς κυπριακό πιάτο το οποίο θα σας αρέσει και θα τα φτιάξετε καθώς είναι και εύκολο και πολύ νόστιμο. Πάμε να ξεκινήσουμε με τις γνωστές σε όλους μας κολοκοτές. Για όσους δεν γνωρίζουν οι κολοκοτές στην κυπριακή κουζίνα είναι γλυκά πιτάκια με πορτοκαλί κολοκύθα, σταφίδες και πλιγούρι. Είναι νόστιμο και πραγματικά δεν θα το αλλάζαμε με τίποτα.
Υλικά

Υλικά

Για το ζυμάρι
½ κιλό Αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
200 ml χλιαρό νερό
½ κουταλάκι αλάτι
4 κουταλιές ελαιόλαδο

Για τη γέμιση
50 ml ελαιόλαδο
1 κουταλάκι κανέλα
2 κουταλιές ξανθές σταφίδες
1/4 κουταλάκι αλάτι
Λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές πλιγούρι
½ κιλό ψίχα κολοκύθας

Παραλλαγή στη γέμιση
Αν οι κολοκύθες είναι εκτός εποχής χρησιμοποίησε καρότο στην ίδια ποσότητα. Το καρότο κάνει την συνταγή εξίσου γευστική και πετυχημένη. Το δοκιμάσαμε.

Εκτέλεση

Για το ζυμάρι: Βάζεις το αλεύρι σε ένα μπολ με αλάτι και ελαιόλαδο. Προσθέτεις το νερό και ανακατεύεις. Ζυμώνεις.
Τρίβεις την κολοκύθα Βάζεις κανέλα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ζάχαρη, σταφίδες, λάδι και το πλιγούρι. Ανακατεύεις.
Ρίχνεις λίγο αλεύρι στον πάγκο και ζυμώνεις λίγο το ζυμάρι. Το χωρίζεις σε κομμάτια των 50 γραμμαρίων περίπου και τα ανοίγεις. Τα γεμίζεις με περίπου 1-2 κουταλιές και τα κλείνεις. Τις βάζεις σε ταψί με λαδόκολλα. Ρίχνεις λίγο λάδι από πάνω και τις αλείφεις με πινέλο. Ψήνεις για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς.