Project Description

Υλικά

250 γρ. βούτυρο
400 γρ. ζάχαρη
250 ml. νερό
3 κουταλιές της σούπας κακάο (γεμάτες)
5 αυγά
1½ ποτήρι νερού αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
στην Κίτρινη συσκευασία (250 γρ)
1 φακελάκι μπέικιν- πάουντερ (20γρ)
1 βανίλια

Εκτέλεση

Μέσα σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το νερό και τις κουταλιές κακάο κοσκινισμένες. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 3 λεπτά από το σημείο του βρασμού και στη συνέχεια το αποσύρουμε από τη φωτιά. Κρατάμε ένα ποτήρι (νερού) από το καυτό αυτό μείγμα ενώ το υπόλοιπο το αφήνουμε να κρυώσει.
Στο μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ αφού το έχουμε κοσκινίσει, καθώς και τη βανίλια και το μπέικιν. Αναδεύουμε το μείγμα μας σε δυνατή ταχύτητα.
Στο μείγμα αυτό προσθέτουμε το μείγμα της κατσαρόλας που έχει πλέον κρυώσει και ανακατεύουμε. Χύνουμε το μείγμα του μίξερ σε ταψί Νο 28 ή σε πυρέξ διαστάσεων 20×30 που προηγουμένως έχουμε βουτυρώσει.
Ψήνουμε τη μελαχρινή σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 1 ώρα περίπου. Αφού ψηθεί το γλυκό το κόβουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το μείγμα της κατσαρόλας που είχαμε κρατήσει σε ένα ποτήρι.
Αφήνουμε το γλυκό να απορροφήσει το υγρό. Εφόσον κρυώσει η μελαχρινή την πασπαλίζουμε με άχνη-ζάχαρη ΜΑΝΝΑ και σερβίρουμε.