Project Description

Υλικά

2 βούτυρα των 250γρ. το καθένα
1 φλιτζάνα του τσαγιού ζάχαρη- άχνη Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
5-6 φλιτζάνες τους τσαγιού αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ ΧΡΥΣΟ (550-600γρ)
2-3 βανίλιες.
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν
1 ½ φλιτζάνα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση

Χτυπάμε σε ένα μίξερ τα 2 βούτυρα με τη ζάχαρη-άχνη Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ ΧΡΥΣΟ με τις βανίλιες και το μπέικιν.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι στο μίξερ σταδιακά ζυμώνοντας ελαφρά το μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε τα αμύγδαλα ζυμώνοντας λίγο ακόμη και σχηματίζουμε τους κουραμπιέδες.
Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί και πάνω της τοποθετούμε τους κουραμπιέδες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175° C για 20 με 25 λεπτά έως ότου ροδίσουν.
Βγάζουμε τους κουραμπιέδες από το φούρνο και τους αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Ολοκληρώνουμε τη συνταγή μας πασπαλίζοντας τους κουραμπιέδες με άχνη ΜΑΝΝΑ και σερβίρουμε.