Project Description
Υλικά
500 γρ. αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην ΚΙΤΡΙΝΗ συσκευασία
2 φακελάκια ξερή μαγιά (18 γρ)
3 φλιτζάνια του τσαγιού νερό (600 ml), χλιαρό προς ζεστό όχι καυτό.
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
Υλικά για το σιρόπι
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη (300 γρ)
2 φλιτζάνια του τσαγιού μέλι (500 ml)
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό (200 ml)
Μικρές συμβουλές
Αφήνουμε τον χυλό σκεπασμένο με μεμβράνη, σε ζεστό χώρο για 20-30 λεπτά.
Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες σε βαθύ σκεύος με μπόλικο καυτό ηλιέλαιο.
Εκτέλεση
Σ΄ ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό και σ’ αυτό διαλύουμε την ξερή μαγιά. Προσθέτουμε την ζάχαρη και το μέλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα για να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και κατόπιν τα προσθέτουμε στο μείγμα της μαγιάς. Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο με μεμβράνη για 20-25 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο το πολύ μέχρι 30° C έως ότου διπλασιαστεί το μείγμα και σχηματιστούν φουσκάλες. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αρκετή ποσότητα ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει. Βάζουμε στη χούφτα μας ζύμη και με ένα κουτάλι την παίρνουμε και τη ρίχνουμε στο καυτό λάδι, εκτός αν διαθέτουμε ειδικό μηχάνημα που να σχηματίζει κυκλικούς λουκουμάδες. Μόλις οι λουκουμάδες πάρουν χρυσόξανθο χρώμα τους αποσύρουμε από την κατσαρόλα και τους τοποθετούμε σε μία πιατέλα στην οποία έχουμε βάλει προηγουμένως χαρτί για να απορροφήσει το περιττό ηλιέλαιο.
Για το σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το μέλι μέχρι να διαλυθούν τα υλικά για 5 λεπτά περίπου. Περιχύνουμε τους λουκουμάδες με το σιρόπι, τους γαρνίρουμε με κανέλα και καρύδι τριμμένο και σερβίρουμε.