Project Description
Υλικά
4 αυγά
4 φλυτζ. του καφέ (300γρ) ζάχαρη
4 φλυτζ. του καφέ αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ για κάθε χρήση (κίτρινη συσκευασία)
4 φλυτζ. του καφέ (180 γρ) καρύδια
1 φλυτζ. του καφέ (80 ml) γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1/2 κουταλάκι του γλυκού (5 γρ) σόδα
1 φλυτζ. του καφέ (70 ml) κονιάκ
1/2 κουταλάκι του γλυκού κοφτό (5 γρ) γαρύφαλλο τριμμένο
100 γρ. τρούφα
Υλικά για το σιρόπι
6 φλυτζ. του καφέ (450 γρ) ζάχαρη
8 φλυτζ. του καφέ (650 ml) νερό
1 κουταλιά της σούπας λεμόνι
Μικρές συμβουλές
Για το βράσιμο του σιροπιού μετράμε 8-10 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός.
Το σιρόπι το ρίχνουμε αφού έχει κρυώσει το γλυκό.
Εκτέλεση
Στο multi θρυμματίζουμε ελαφρώς τα καρύδια.
Σε ένα μπόλ ρίχνουμε το αλεύρι, τα καρύδια, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το μπέικιν. Στο μίξερ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα για αρκετή ώρα. Στο μείγμα αυτό προσθέτουμε το γάλα και το φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ στο οποίο ρίχνουμε μέσα τη σόδα και τα ανακατεύουμε.
Τέλος, στο μείγμα αυτό προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι που προηγουμένως ετοιμάσαμε και το αφήνουμε να χτυπηθεί ελάχιστα στο μίξερ. Με μια σπάτουλα αναδεύουμε με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω το μείγμα μας μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί Νο 32 και σε αυτό τοποθετούμε το μείγμα που παρασκευάσαμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C στον αέρα ή πάνω κάτω.
Ολοκληρώνοντας το γλυκό μας
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και την κουταλιά λεμονιού και τα αφήνουμε να βράσουν. Το σιρόπι μας είναι έτοιμο μετά από 8 με 10 λεπτά απ τη στιγμή του βρασμού. Αφού έχει κρυώσει το γλυκό μας το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι που ετοιμάσαμε και το αφήνουμε να το απορροφήσει. Τέλος, πασπαλίζουμε την καρυδόπιτά μας με τρούφα. Μπορούμε να σερβίρουμε το γλυκό μας με συνοδεία παγωτού βανίλιας.