Project Description

Υλικά

8 αυγά
200γρ ζάχαρη
180γρ αλεύρι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην Κίτρινη συσκευασία
250γρ σιμιγδάλι Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ ψιλό
2 βανίλιες
30γρ μπέικιν πάουντερ (μισό φακελάκι)
Χυμό από ½ λεμόνι
200ml γάλα βραστό (1 φλιτζάνι του τσαγιού)

Υλικά για το σιρόπι

700γρ ζάχαρη
1 λίτρο νερό
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας γλυκόζη
1κουταλάκι του γλυκού βούτυρο

Μικρές συμβουλές

Αφού βγει από το φούρνο το ρεβανί το περιχύνουμε με 1 φλιτζάνι του τσαγιού βραστό γάλα.
Στο σιρόπι βάζουμε γλυκόζη για να ποτιστεί ομοιόμορφα.
Το σιρόπι το βράζουμε για 6 με 7 λεπτά από τη στιγμή που αρχίζει να βράζει.

Εκτέλεση

Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Στη συνέχεια χτυπάμε ξεχωριστά τους κρόκους των αυγών στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το χυμό από λεμόνι. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ, τις βανίλιες, το μπέικιν και το σιμιγδάλι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ. Ρίχνουμε στο μείγμα των κρόκων το μείγμα με το αλεύρι και το σιμιγδάλι και αναδεύουμε με σπάτουλα με απαλές, κυκλικές κινήσεις. Τέλος, προσθέτουμε την μαρέγκα που αρχικά χτυπήσαμε και αναδεύουμε με όμοιο τρόπο. Βάζουμε το ρεβανί σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί Νο 30 και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190° C για 40 με 45 λεπτά.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη και το νερό. Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τη γλυκόζη και το βούτυρο. Βράζουμε το σιρόπι για 6 με 7 λεπτά από το σημείο που αρχίζει να κοχλάζει.
Σε ένα μπρίκι βράζουμε το γάλα.
Ολοκληρώνοντας τη συνταγή μας περιχύνουμε το ρεβανί με το γάλα και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο.
Τέλος, περιχύνουμε το ρεβανί και με το σιρόπι και το κόβουμε σε ρομβοειδή κομμάτια. Σερβίρουμε με παγωτό καϊμάκι ή κρέμα σαντιγί.