Project Description

Υλικά

250 γρ. βούτυρο
250 γρ. ζάχαρη
8 αυγά
150 ml. γάλα
150 γρ. ινδοκάρυδο
300 γρ. αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην Κίτρινη συσκευασία
30 γρ. μπέικιν

Υλικά για το σιρόπι

3 ποτήρια νερού ζάχαρη (600 γρ)
2 ½ ποτήρια νερό ( 700 ml)
2 κουταλιές της σούπας λεμόνι

Μικρές συμβουλές

Το βούτυρο και τα αυγά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε το βούτυρο μόνο του για 10 λεπτά και άλλα 15 μαζί με την ζάχαρη έως ότου το μείγμα να ασπρίσει.
Το σιρόπι το βράζουμε για 8 λεπτά από το σημείο του βρασμού.

Εκτέλεση

Παρασκευάζοντας το γλυκό
Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ για 10 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε το μείγμα για άλλα 10 λεπτά μέχρι να ασπρίσει. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας παράλληλα σε δυνατή ταχύτητα. Στη συνέχεια χύνουμε στο μείγμα το γάλα.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε και ανακατεύουμε το αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ, το ινδοκάρυδο και το μπέικιν.
Ρίχνουμε τμηματικά το μείγμα με το αλεύρι σε αυτό του μίξερ ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε σε σιγανή πλέον ταχύτητα για δευτερόλεπτα και στη συνέχεια το ανακατεύουμε με μια σπάτουλα με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ταψί Νο 32 και σε αυτό ρίχνουμε το μίγμα μας.
Ψήνουμε το γλυκό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° C – 200° C για 40 με 45 λεπτά.

Ετοιμάζοντας το σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τις κουταλιές λεμόνι. Βράζουμε το μείγμα μας για περίπου 8 λεπτά από τη στιγμή που αρχίζει αυτό να κοχλάζει.

Ολοκληρώνοντας το Ινδοκάρυδο
Εφόσον το γλυκό ψηθεί και κρυώσει το περιχύνουμε με το σιρόπι που πρέπει να είναι ζεστό. Αφήνουμε το γλυκό να ρουφήξει το σιρόπι και στη συνέχεια το κόβουμε σε ρομβοειδή κομμάτια. Μπορούμε να πασπαλίσουμε το γλυκό μας με λίγο ινδοκάρυδο και να το σερβίρουμε με σαντιγί ή παγωτό.