Project Description

Υλικά για τη ζύμη

500γρ φαρίνα Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
250γρ μαργαρίνη
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
4-5 αυγά
½ ποτήρι χυμού πορτοκαλιού
½ ποτήρι γάλα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Υλικά για το γλάσο

250γρ κουβερτούρα
250γρ άσπρη σοκολάτα
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Μικρές συμβουλές

Το βούτυρο το χτυπάμε αρκετά μέχρι να ασπρίσει και η ζάχαρη και τα αυγά ρίχνονται εναλλάξ.
Το γλάσο γίνεται με τη μέθοδο του μπεν-μαρί.
Στην άσπρη σοκολάτα δεν προσθέτουμε ελαιόλαδο.

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσει για 5 λεπτά περίπου. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά ενώ παράλληλα αναδεύουμε το μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη. Έπειτα ρίχνουμε στο μίξερ το ξύσμα πορτοκαλιού, το χυμό πορτοκαλιού, το γάλα και σταδιακά προσθέτουμε τη Φαρίνα Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ αναδεύοντας το μείγμα. Τέλος, ανακατεύουμε και εμείς με μια σπάτουλα το μείγμα με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
Βουτυρώνουμε τη φόρμα τριαντάφυλλο και σε αυτή τοποθετούμε το μείγμα μας. Ψήνουμε το κέικ στους 180° C, σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα ή πάνω κάτω για 45 λεπτά.

Ετοιμάζοντας το γλάσο
Με την μέθοδο μπέν μαρί λιώνουμε τις κουβερτούρες. Αφού λιώσουν ρίχνουμε σε αυτές τις κουταλιές λάδι. Αν χρησιμοποιήσετε άσπρη σοκολάτα αντί για κουβερτούρα δε θα χρησιμοποιήσετε λάδι.

Ολοκληρώνοντας το κέικ μας
Περιχύνουμε το κέικ με το ζεστό γλάσο κουβερτούρας και σερβίρουμε.