Project Description

Υλικά για τη ζύμη

500 γρ. ΦΑΡΙΝΑ Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
250 γρ. βούτυρο με γιαούρτι
200 γρ. ζάχαρη
6 αυγά
2 βανίλιες
125 γρ. κουβερτούρα
Φιλέ αμυγδάλου

Υλικά για το σιρόπι

400 γρ. ζάχαρη
500 ml. νερό
1 κουταλιά της σούπας λεμόνι

Μικρές συμβουλές

Τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Το σιρόπι το βράζουμε για 5 με 6 λεπτά από τη στιγμή που αρχίζει το μείγμα να κοχλάζει.
Το βούτυρο το χτυπάμε για 10 λεπτά μέχρι να ασπρίσει και για άλλα 10 λεπτά μαζί με την ζάχαρη.

Εκτέλεση

Βάζουμε το βούτυρο στο μίξερ και το χτυπάμε για 10 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα έως ότου ασπρίσει. Έπειτα ρίχνουμε και τη ζάχαρη και χτυπάμε το μείγμα για άλλα 10 λεπτά. Ρίχνουμε ακολούθως τα αυγά ένα ένα χωρίς να σταματάμε το ανακάτεμα. Τέλος, ρίχνουμε τμηματικά τη Φαρίνα Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ και τις βανίλιες και μειώνουμε την ταχύτητα του μίξερ. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί το βγάζουμε από το μίξερ και το τοποθετούμε σε ταψί Νο 32 που προηγουμένως έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει ελαφρώς. Τέλος πασπαλίζουμε παντού το μείγμα μας με κουβερτούρα και με το φιλέ αμυγδάλου.
Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 50 – 60 λεπτά περίπου.

Ετοιμάζοντας το σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη προσθέτοντας μια κουταλιά της σούπας λεμόνι. Απ’ τη στιγμή που αρχίζει και κοχλάζει το μίγμα μας βράζουμε το σιρόπι για 5 με 6 λεπτά.

Ολοκληρώνοντας το Κέικ Αμβούργου
Αφού ψηθεί και κρυώσει το κέικ το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι ομοιόμορφα. Περιμένουμε να απορροφηθεί το σιρόπι και μετά κόβουμε και σερβίρουμε.