Project Description

Υλικά

1 ½ ποτήρι ζάχαρης
1 ½ ποτήρι αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην ΚΙΤΡΙΝΗ συσκευασία
6 αυγά
1 φακελάκι μπέικιν
2 βανίλιες
2 κουταλιές της σούπας νερό
2 κουταλιές της σούπας λεμόνι

Υλικά για το σιρόπι

2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
½ φλιτζάνι του τσαγιού κονιάκ

Για το γαρνίρισμα

500 γρ. φυτική σαντιγί
φράουλες ή άλλα φρούτα της αρεσκείας μας

Μικρές συμβουλές

Το σιρόπι από τη στιγμή που αρχίζει να κοχλάζει το βράζουμε για 5 με 8 λεπτά.
Ρίχνουμε το σιρόπι όσο είναι ζεστό πάνω στο κρύο γλυκό.

Εκτέλεση

Παρασκευάζοντας το παντεσπάνι
Στο μίξερ ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα αυγά ένα ένα και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα. Στο μείγμα μας ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ καθώς και τις βανίλιες και το μπέικιν και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για λίγα δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια αναδεύουμε το μείγμα εμείς με μία σπάτουλα με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
Βουτυρώνουμε τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε και ρίχνουμε σε αυτή το μείγμα του σαβαρέν. Ψήνουμε το γλυκό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C στον αέρα για 25 με 30 λεπτά περίπου.

Ετοιμάζοντας το σιρόπι
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το κονιάκ.
Βράζουμε το μείγμα μας για 8 με 10 λεπτά από τη στιγμή που αρχίζει να κοχλάζει.

Ολοκληρώνοντας το Σαβαρέν
Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά περίπου και στη συνέχεια τη βάζουμε στο ψυγείο.
Περιχύνουμε το κρύο σαβαρέν με το ζεστό σιρόπι και αφού το γλυκό το απορροφήσει ξεφορμάρουμε. Με ένα μαχαίρι χωρίζουμε στη μέση και οριζόντια το παντεσπάνι μας σε 2 ίσα μέρη. Με ένα κορνέ γαρνίρουμε το κάτω μέρος από το παντεσπάνι και προσθέτουμε τις φράουλες που τις έχουμε κόψει σε ροδέλες. Τοποθετούμε, τέλος, το πάνω μέρος του σαβαρέν και γαρνίρουμε και αυτό με σαντιγί και με ολόκληρες φράουλες αυτή τη φορά.

Βάζουμε το γλυκό για λίγη ώρα στο ψυγείο και έπειτα σερβίρουμε.