Project Description
Υλικά
200 γρ. αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
75 ml νερό
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι ζάχαρη Σάλτσα ντομάτας (τριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο,ρίγανη)
1 αβγό
κασέρι
Μαϊντανό και μαρούλι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τη ζύμη βάζουμε το αλεύρι στο μπολ, προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και το λαδάκι. Ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε το νερό και φτιάχνουμε το ζυμάρι μας. Ανακατεύουμε και πλάθουμε το ζυμάρι μας. Μετά το ζύμωμα το αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί και να φουσκώσει ένα 20λεπτο περίπου. Ανοίγουμε το ζυμάρι με τον πλάστη και κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια. Βάζουμε στο ζυμάρι το χοντρό αλάτι και τα βάζουμε στο ταψί για ψήσιμο. Μόλις έχεις έτοιμο στο ζυμάρι πάρ’το και άνοιξέ το σε σχήμα πίτας.Βάζουμε μέσα στο τηγάνι το πιτάκι. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο βάζουμε και το αυγό έτσι ώστε να τηγανιστούν μαζί. Βάλε σάλτσα πάνω στην πίτα και τρίψε κασέρι. Πάρε το τηγανιτό αυγό και ακούμπησέ το από πάνω.
Σέρβιρε και καλή όρεξη!