Project Description

Τα Δημητριακά πρωινού μπήκαν για τα καλά στην διατροφή μας τις τελευταίες δεκαετίες. Είναι ένα τρόφιμο που αν το φτιάξεις σπίτι γλιτώνεις πολλά χρήματα και έχεις τον έλεγχο της ποιότητας. Αν σου αρέσει το πρωί να τρως δημητριακά πρωινού, τότε πρέπει έστω και μία φορά να δοκιμάσεις να φτιάξεις τα δικά σου. Μπορείς να κάνεις ότι παραλλαγές θες και να τα κάνεις όσο υγιεινά προτιμάς. Εμείς εδώ χρησιμοποιούμε αλεύρι ολικής και βρώμη αλλά βάζουμε και λίγο καλαμποκάλευρο για να δώσει λίγο τη γεύση που έχουν οι νιφάδες καλαμποκιού.

Υλικά

4 κ.σ. ταχίνι
2 κ.σ. μέλι
μισή κούπα γάλα
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
1½ κούπα αλεύρι ολικής άλεσης Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
½ κούπα καλαμποκάλευρο Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
1 κούπα νιφάδες βρώμης
Από 2 κουταλιές ηλιοσπορους και κολοκυθοσπορους
Από 2 κουταλιές Cranberries, Goji Berries, Ιπποφαές
2 κουταλιές μαύρη κορινθακή σταφίδα
½ κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση

Ανακατεύεις ταχίνι, μέλι, γάλα, άχνη ζάχαρη και αλάτι σε ένα μπολ και προσθέτεις αλεύρι ολικής, βρώμη και καλαμποκάλευρο. Ανακατεύεις μέχρι να έχεις ένα σχετικά ομοιόμορφο μείγμα. Σε ένα ταψί με λαδόκολλα απλώνει μικρά κομματάκια από το μείγμα και ψήνεις για 12-15 λεπτά στους 170 βαθμούς, μέχρι να πάρουν χρωματάκι και να γίνουν τραγανά. Τα βγάζεις, τα αφήνεις να κρυώσουν και στη συνέχεια τα βάζεις σε ένα δοχείο τροφίμων και προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύεις και φυλάς σε σκιερό μέρος κλεισμένα αεροστεγώς. Όταν θες να φας, βάζεις σε μπολ μαζί με γάλα ή τα ρίχνεις πάνω από Γιαούρτι! καλή όρεξη και καλημέρα!!