Project Description
Μία πολύ απλή και υγιεινή συνταγή για σοκολατένια κρέμα με στέβια και γιαούρτι! Δεν έχει καθόλου ζάχαρη και όμως η γεύση της είναι υπέροχη και γλυκιά, χάρη στη Στέβια!
Υλικά
4 κουταλιές Νισεστέ Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
500 ml γάλα ελαφρύ
3 κουταλιές Κρυσταλική Στέβια
3 κουταλιές κακάο
200 gr. γιαούρτι πλήρες
Λίγο αλάτι
Λίγα τριμμένα φουντούκια για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Βάζεις σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και προσθέτεις το Νισεστέ. Ανακατεύεις να διαλυθεί προτού ζεσταθεί. Στη συνέχεια βάζεις τη στέβια, λίγο αλάτι και το κακάο. Θέλεις να ζεσταθεί χωρίς να βράσει, και για αυτό βάζεις την ένταση στο χαμηλό προς μέτριο. Ανακατεύεις για περίπου 5 λεπτά μέχρι να αρχίσει να δένει και να πήζει η κρέμα. Σε εκείνο το σημείο την βγάζεις από την φωτιά και ρίχνεις μέσα το γιαούρτι. Ανακατεύεις να γίνει ομοιόμορφη η κρέμα και σερβίρεις σε μπολάκια ή ποτήρια. Αφήνεις για λίγο να κρυώσουν και στη συνέχεια τα βάζεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Σερβίρεις με λίγα τριμμένα φουντούκια.