Project Description
Το αγαπημένο γλυκό σε μία πιο υγιεινή παραλλαγή με αλεύρι ολικής άλεσης!
Πρόκειται για ένα γλυκό παραλλαγές του οποίου υπάρχουν σε πολλές κουζίνες διεθνώς. Το ρεβανί της Βέροιας θεωρείται ένα από τα καλύτερα σε όλη την Ελλάδα και είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης. Ο αφράτος πειρασμός που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την πόλη αυτή. Στην Νότια Ελλάδα το ακούς ως ραβανί και στην Βόρεια ως ρεβανί. Πάμε να δούμε πως φτιάχνεται.
Υλικά
1 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
1 ποτήρι άχνη ζάχαρη Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
1 ποτήρι αλεύρι ολικής Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
1/2 κεσεδάκι σπορέλαιο
20 γρ. baking powder
3 αυγά
ξύσμα πορτοκαλιού
Λίγο αλάτι
Για το σιρόπι
5 ποτήρια ζάχαρη
6 ποτήρια νερο
Τα βράζω για 10 λεπτά
Εκτέλεση
Η παραπάνω είναι δόση για ένα μικρό ταψί φούρνου.
Χτυπάς όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και τα ρίχνεις σε λαδωμένο ταψί.
Ψήνεις 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Αφήνεις να κρυώσει και φτιάχνει το σιρόπι βάζοντας ζάχαρη, νερό και λίγη φλούδα λεμονιού σε μία κατσαρόλα. Το φέρνεις σε βράση και το αφήνεις να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Στραγγίζεις την φλούδα του λεμονιού και σιροπιάζεις με ένα κουτάλι το ρεβανί.
Αφήνεις να κάτσει και να ρουφήξει το σιρόπι και σερβίρεις με γιαούρτι ή παγωτό.