Project Description
Λατρεύουμε τις πίτσες και το καλό με αυτές είναι πως μπορείς να τους δώσεις ότι σχήμα θέλεις και να βάλεις μέσα ότι υλικά σου αρέσουν. Σήμερα θα σου δείξω έναν περίεργο αλλά συνάμα τέλειο τρόπο να φτιάξεις σπιτική πίτσα που είμαι σίγουρος πως θα λατρέψεις για πολλούς λόγους. Η συγκεκριμένη πίτσα λέγεται κουλούρι πίτσα και σύντομα θα καταλάβεις τον λόγο. Πάμε να ξεκινήσουμε.
Υλικά
600γρ αλεύρι Χρυσό Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
100γρ σιμιγδάλι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
200γρ ολικής άλεσης Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
450 ml νερό
1 φακελάκι μαγιά
1 κουταλιά αλάτι
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζεις τη μαγιά και λίγο αλεύρι με νερό στο μπολ. Βάζεις και τη ζάχαρη και ανακατεύεις. Βάζεις το υπόλοιπο αλεύρι , το σιμιγδάλι, το αλάτι και το ελαιόλαδο και ανακατεύεις. Βάζεις λίγο αλεύρι στον πάγκο και ζυμώνεις για κανένα πεντάλεπτο. Το αφήνεις να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για μία ώρα. Αφού φουσκώσει παίρνεις ένα κομμάτι και ανοίγεις το υπόλοιπο ζυμάρι σε ένα μακρόστενο κομμάτι. Προσπαθείς να έχει το ίδιο πάχος παντού. Βάζεις λίγη ρίγανη , αλάτι στη σάλτσα και απλώνεις στο ζυμάρι. Βάζεις το τυρί, τη γαλοπούλα και τις ψιλοκομμένες πιπεριές. Τυλίγεις το ζυμάρι σε σχήμα κουλούρας και το μεταφέρεις σε ένα ταψί. Από πάνω το αλείφεις με λίγο νερό και βάζω λίγο σουσάμι. Ψήνεις στους 180 βαθμούς.