Project Description
Αγαπάμε την πίτσα, αγαπάμε και τα Burger! Ε φαντάσου τώρα τι θα γίνει αν τα ενώσουμε και φτιάξουμε ένα pizza burger. Θελήσαμε να δημιουργήσουμε μια διαφορετική συνταγή η οποία θα μπορούσε άνετα να γίνει για σε ένα πάρτυ, σε ένα τραπέζι με μπουφέ η ακόμη σνακ για ταινία ή αγώνα. Ξέρω πως έχει αρκετές θερμίδες αλλά είναι μια συνταγή που θα γίνεται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και πάντα θα συνοδεύεται από μια φανταστική σαλάτα.
Υλικά
Ζυμάρι πίτσας
400 γρ. αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
400 γρ. αλεύρι Χρυσό Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
100 γρ. σιμιγδάλι χονδρό Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι Αλάτι
1 κουταλιά ξερή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
400 ml χλυαρό νερό
Για το Pizza Burger
1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
Σάλτσα ντομάτας
κρεμμυδι
ντοματα
γαλλικη σαλατα
τυρι κασερι σε φετες
Αλάτι
Πράσινη σαλάτα
ντοματίνια
πιπεριές
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αρωματικό ξύδι βαλσάμικο
Αλάτι
Συμβουλές
Μόλις έχουμε έτοιμη την ζύμη της πίτσας την βάζουμε σκεπασμένη για μια μέρα τουλάχιστον στο ψυγείο.
Την ζύμη της πίτσας μπορούμε να την φυλάξουμε και στην κατάψυξη για τουλάχιστον ένα μήνα.
Το τέλειο ψήσιμο της κλασικής πίτσας γίνεται στους 200 βαθμούς σε ταψί με στρωμένη λαδόκολα για 15-20 λεπτά
To αλεύρι που πρέπει να χρησιμοποιείς για τέλεια πίτσα είναι το Χρυσό Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ, πολυτελείας που κάνει το ζυμάρι ελαστικό.
Εκτέλεση
Βάζεις τη μαγιά μαζί με τη ζάχαρη και λίγο νερό και ανακατεύεις. Προσθέτεις το αλεύρι, βάζεις αλάτι και ελαιόλαδο , ανακατεύεις και προσθέτεις το σιμιγδάλι. Ζυμώνεις και αφήνεις το ζυμάρι να φουσκώσει και να ξεκουραστεί για μία ώρα. Αφού φουσκώσει το ζυμώνεις λίγο ακόμα, παίρνεις ένα κομμάτι για να ψήσεις μόνο του και το άλλο το χωρίζεις στα δύο για το μπέργκερ. Το βάζεις σε λαδόκολλα στο ταψί.
Στον κιμά βάζεις μπαχαρικά και αλάτι και το ζυμώνεις λίγο. Βάζεις λίγο λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί. Βάζεις τη σάλτσα πάνω στη ζύμη για πίτσα .Ψήνεις το μπιφτέκι. Βάζεις το κασέρι πάνω στη σάλτσα. Όταν κάνει κρούστα το μπιφτέκι το τοποθετείς και αυτό πάνω στη ζύμη της πίτσας και τρίβεις από πάνω λίγο έξτρα τυράκι. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 και το καπακώνεις με το άλλο ζυμάρι. Το βάζεις στο φούρνο. Το μπιφτέκι δεν είναι ανάγκη να ψηθεί τελείως στο τηγάνι γιατί θα ψηθεί και μετά στο φούρνο. Ψήνεις ένα δεύτερο μπιφτέκι μόνο στο τηγάνι για να το βάλεις πάνω από το τρίτο ζυμάρι που έμεινε.