Project Description

Η μαγειρίτσα είναι ως επί το πλείστον μια υπόθεση “Πασχαλινή”. Αν και έχουμε συνηθίσει την μαγειρίτσα συνήθως με κρέας εμείς σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μια διαφορετική εκδοχή της μαγειρίτσας. Η επιλογή της μαγειρίτσας με μανιτάρια θεωρούμε πως είναι η καλύτερη από πολλές απόψεις. Είναι και μια τέλεια επιλογή για κάποιον χορτοφάγο.

Υλικά

500 γρ. μανιτάρια
2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 λίτρο νερό
2 κουταλιές ΝΙΣΕΣΤΕ Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
1 λεμόνι
1 κουταλιά ταχίνι
άνηθο-μαϊντανό
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε στο μούλτι για να λιώσει. Προσθέτοντας λίγο νερό το βάζουμε στην κατσαρόλα. Βάζουμε το σκεύος σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Κόβουμε φρέσκα κρεμμυδάκια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Έπειτα κόβουμε τα μανιτάρια αφού τα καθαρίσουμε. Τα βάζουμε και αυτά μέσα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με λευκό κρασί. Έπειτα ψιλοκόβουμε μαϊντανό και άνηθο και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Τέλος βάζουμε το νερό και λίγο αλατάκι ακόμη. Κλείνουμε και το αφήνουμε για ένα 30λεπτο-40λεπτο. Έπειτα φτιάχνω το νηστίσιμο αυγολέμονο. Βάζουμε κρύο νερό και νισεστέ. Έπειτα προσθέτουμε το λεμόνι και μια κουταλιά ταχίνι. Έπειτα αφού τελειώσει η βράση του φαγητού , ρίχνουμε μέσα το νηστίσιμο “αυγολέμονο” και το αφήνουμε για 5 λεπτά. Τέλος βάζουμε λίγο ελαιόλαδο.