Project Description

Μία πολύ ιδιαίτερη νηστίσιμη εκδοχή για τις αγαπημένες μας κρέπες με σοκολάτα! Δείτε το βίντεο και δοκιμάστε και εσείς να φτιάξετε αυτές τις κρέπες που δεν έχουν ούτε γάλα ούτε αβγά! Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Υλικά

Κουρκούτι Κρέπας
130 γρ. αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ Χρυσό, (για τσουρέκια)
300 ml γάλα ηλιόσπορου (ή αμυγδάλου)
2 κουταλιές ηλιέλαιο
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι

Κρέμα Σοκολάτας
2 αβοκάντο
2 κουταλιές κακάο
2 κουταλιές μέλι
4 κουταλιές νερό

Γάλα ηλιόσπορου
1 κούπα ηλιόσπορους
2 κούπες νερό
(λίγο ζάχαρη και λίγο αλάτι)

Εκτέλεση

Λιώνουμε τους ηλιόσπορους με λίγο νερό στο μπλέντερ. Προσθέτουμε στο μείγμα ίση ποσότητα νερού, λίγη ζάχαρη και λίγο αλάτι και συνεχίζουμε. Στραγγίζουμε τα μείγμα ώστε να διαχωριστεί το υγρό (γάλα) από το μείγμα.
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα αβοκάντο, το κακάο, το μέλι και το νερό μέχρι να γίνει μια κρέμα.
Αναμιγνύουμε το γάλα ηλιόσπορου, την ζάχαρη, το αλάτι και το αλεύρι και λίγο ηλιέλαιο ώστε να δημιουργήσουμε ένα χυλό.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μικρό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάζουμε μια κουταλιά χυλό στο τηγάνι και το απλώνουμε. Μόλις ψηθεί από την μια μεριά την γυρνάμε. Με το που θα ετοιμαστεί βγάζουμε την κρέπα από το τηγάνι και την βάζουμε σε ένα πιάτο. Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζουμε και τις υπόλοιπες.
Παίρνουμε μια κρέπα, απλώνουμε στο κέντρο της μια ποσότητα από την κρέμα σοκολάτας που έχουμε ήδη ετοιμάσει μαζί με λίγο τριμμένο καρύδι και σουσάμι αν θέλουμε και την κλείνουμε.