Project Description

Και τώρα θα σας φτιάξουμε το πιο εντυπωσιακό μπέργκερ που θα έχετε δει. ΜΟΥΣΑΚΑΣ ΜΠΕΡΓΚΕΡ. Το μπέργκερ αυτό είναι πραγματικά για καλοφαγάδες αφού τόσο η εμφάνιση όσο και η θερμιδική αξία δεν ταιριάζει σε κάποιον που είναι λιτοδίαιτος στο φαγητό του. Γευστικά το πιάτο απογειώνεται από το σούπερ ταίριασμα της μελιτζάνας και του κιμά αλλά και από τα διάφορα μυρωδικά που έχουμε χρησιμοποιήσει. Πάμε να δούμε πως ακριβώς γίνεται.

Υλικά

2 κουταλιές μπεσαμέλ (Με Αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία)
300γρ κιμάς μοσχαρίσιος
1 μελιτζάνα φλάσκα ψητή
λίγο τριμμένο τυρί γραβιέρα
αλάτι
πιπέρι
λίγη τριμμένη φρυγανιά

Σως για το μπέργκερ
Κέτσαπ ή γιαούρτι

Για σερβίρισμα
γαλλική σαλάτα
ντομάτα
κρεμμύδι

Εκτέλεση

Ζυμώνεις τον κιμά με λίγο αλάτι και πιπέρι. Βάζεις λάδι στη γκριλιέρα. Πλάθεις τα μπιφτέκια, και τα βάζεις να ψηθούν στην γκριλιέρα , περίπου 6 λεπτά από την κάθε μεριά.

Για τη μπεσαμέλ:
Βάζεις το βούτυρο να λιώσει και μετά ρίχνεις το αλεύρι να καβουρντιστεί λίγο. Βάζεις λίγη πάπρικα και λίγο αλάτι. Κατεβάζεις από τη φωτιά , ρίχνεις το γάλα και ανακατεύεις συνεχώς. Ξαναβάζεις την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύεις.

Βάζεις τα μπιφτέκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και από πάνω βάζεις λίγη μπεσαμέλ. Τρίβεις λίγο τυρί από πάνω. και τα βάζεις για πέντε λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

Για το burger:
Αλείφεις το κάτω ψωμάκι γιαούρτι , από πάνω βάζεις λίγη μελιτζάνα, μετά το μπιφτέκι, αν θέλεις βάζεις φρέσκια ντομάτα , κρεμμύδι, μαρούλι, στο πάνω ψωμάκι βάζεις λίγη κέτσαπ και το κλείνεις.