Project Description
Μία υπέροχη συνταγή για εύκολα και πεντανόστιμα μηλοπιτάκια! Η συνταγή είναι κάπως βαριά για αυτό και φτιάχνουμε μικρές μερίδες μηλοπιτάκια που τρως ένα και είσαι τέλεια! Η συνταγή έχει 3 στάδια: Την ζύμη, την γέμιση και την καραμέλα. Το κοινό στοιχείο σε κάθε στάδιο είναι το βούτυρο αγελάδος που κάνει όλη την διαφορά σε γεύση και ποιότητα!
Υλικά
Για τη ζύμη
500 γρ. Φαρίνα Αφοι Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
200γρ. στραγγιστό γιαούρτι
250γρ. βούτυρο αγελάδος
1 αυγό
1 κουταλάκι αλάτι
Για τη γέμιση
4-5 μήλα
50 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
1 κουταλάκι κανέλα σκόνη
1 κουταλάκι γαρύφαλλο σκόνη
Για την καραμέλα γάλακτος
180 γρ. ζάχαρη
300 ml κρέμα γάλακτος
120 γρ. γλυκόζη
80 γρ. βούτυρο αγελάδος
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
Λιώνεις το βούτυρο στο τηγάνι. Σ΄ ένα μπολ χτυπάς το αυγό και βάζεις και το γιαούρτι . Προσθέτεις το αλεύρι ανακατεύοντας. Μετά βάζεις το βούτυρο και ανακατεύεις πάλι. Το πλάθεις με το χέρι και το βάζεις για λίγο στο ψυγείο.
Για τη γέμιση
Καθαρίζεις τα μήλα και κόβεις σε κυβάκια. Ρίχνεις στα μήλα λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Μετά ρίχνεις την ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Κόβεις σε κυβάκια και το βούτυρο και το προσθέτεις και αυτό στα μήλα. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200. Παίρνεις τη ζύμη από το ψυγείο, πλάθεις και ανοίγεις ένα φύλλο και με ένα ποτήρι ή κουπατ κόβεις τα φύλλα για τα μηλοπιτάκια. Βάζεις γέμιση και τα κλείνεις. Ψήνεις για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Για την καραμέλα: Βάζεις τη ζάχαρη στο τηγάνι να αρχίσει να καραμελώνει. Μόλις καραμελώσει το βγάζεις από τη φωτιά και ρίχνεις τη γλυκόζη και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύεις. Στη συνέχεια βάζεις το βούτυρο αγελάδος. Τοποθετείς τα μηλοπιτάκια σ΄ ένα πιάτο και τα περιχύνεις με την καραμέλα.