Project Description
Η πολίτικη πίτσα με το όνομα λαχματζούν μπορεί να είναι ένα υπέροχο πρώτο πιάτο στο δείπνο σου ή ακόμη και ένα τέλειο απογευματινό ή βραδινό για την οικογένεια και την παρέα. Το λαχματζούν είναι από τα κύρια φαγητά της Αρμενίας και γίνεται με κιμά αρνίσιο ή μοσχαρίσιο.
Υλικά
Για το ζυμάρι
550 γρ. αλευρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
300 ml νερό
Για τη γέμιση
500 γρ. κιμάς (αναμεικτός ή σκέτος)
4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
1/4 κουτ. γλυκού μπαχάρι σε σκόνη
1/4 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
1/4 κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
1/4 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουτ. γλυκού σουμάκ
1 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη
2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
χυμός από ½ λεμόνι
αλάτι
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
2 αβγά
Εκτέλεση
Για τη ζύμη:
1) Βάζεις μισό κιλό αλεύρι και λίγο αλάτι σε ένα άδειο μπολ
2) Προσθέτεις νερό και ανακατεύεις
3) Ζυμώνεις τη ζύμη για κάνα 5 λεπτό
4) Βάζεις τη ζύμη στο μπολ με λίγο αλεύρι για 20 λεπτά να ξεκουραστεί
Για τη γέμιση:
1) Σε ένα άδειο μπολ βάζεις μέσα τον κιμά
2) Προσθέτεις λίγο τσιμένι και κόκκινο γλυκό πιπέρι
3) Αδειάζεις ελαφρώς καυτερό πιπέρι μετά μπαχάρι και κύμινο
4) Ρίχνεις αλάτι και χυμό λεμονιού
5) Ύστερα τα κομματάκια πράσινης πιπεριάς με σκόρδο και πολτός ντομάτας
6) Ανακατεύεις και βάζεις το κρεμμύδι με λάδι
7) Μετά ρίχνεις ψιλοκομμένο μαϊντανό και τους κρόκους των αυγών
8) Αργότερα ανακατεύεις και βάζεις το μπολ για 20 λεπτά στο ψυγείο
Συνέχεια συνταγής:
1) Βάζεις στο ζυμάρι λίγο αλεύρι και κόβεις κομμάτια στρογγυλά την ζύμη
2) Ανοίγεις τη ζύμη με τον πλάστη και βάζεις τα κομμάτια σε ταψί με λαδόκολλα
3) Αδειάζεις την γέμιση στην ζύμη και απλώνεις
4) Βάζεις το ταψί στο φούρνο να ψηθεί στους 180 βαθμούς για 12-15 λεπτά και είναι έτοιμα…