Project Description
Ο κορμός είναι από τα πιο εύκολα και νόστιμα γλυκά που μπορείς να γευτείς στο σπίτι. Εμείς είπαμε να φτιάξουμε μικρούς, ατομικούς (!) κορμούς και τους ονομάσαμε κορμάκια! Είναι εύκολοι, γρήγοροι μα πάνω από όλα γευστικοί. Πάμε να ξεκινήσουμε την παρασκευή.
Υλικά
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
40 γρ. σκούρο κακάο ζαχαροπλαστικής
20 σπιτικά μπισκότα (Δες την συνταγή εδώ)
4 κουταλιές στέβια
Γκανάζ
125 γρ. σοκολάτα
100ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Θρυμματίζεις τα μπισκότα και τα βάζεις σε ένα μπολ. Ρίχνεις μέσα τη στέβια και το κακάο. Στην συνέχεια ανακατεύεις το βούτυρο (που είναι σε θερμοκρασία δωματίου) με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Χωρίζεις το μείγμα και το βάζεις σε μικρές λαδόκολλες και τυλίγεις σαν να είναι καραμέλα. Το βάζεις στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες ή στην κατάψυξη για λιγότερο. Όταν τα βγάλεις τα βουτάς στην γκαναζ (σοκολάτα και κρέμα γάλακτος) και από πάνω ρίχνεις λίγο τριμμένο φουντούκι.