Project Description

Το κέικ είναι από τις πιο γλυκές αμαρτίες που μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε μια πιο υγιεινή επιλογή βάζοντας αλεύρι ολικής άλεσης. Είμαι σίγουρος πως αυτή η επιλογή θα γίνει η πιο συνηθισμένη αφού ένα κέικ ολικής θα είναι πολύ καλύτερη διατροφική επιλογή. Πάμε να δούμε τα υλικά.

Υλικά

150 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
450 γρ αλεύρι για κάθε χρήση
250 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
200 γρ γιαούρτι 2% ελαφρύ
50 ml χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
40 γρ baking powder
2 βανίλιες
300 γρ ζάχαρη
4 αυγά

Εκτέλεση

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζεις στο μπολ του μίξερ βούτυρο και ζάχαρη εκεί ανακατώνεις με ξύλινο κουτάλι. Με το μίξερ χτυπάς αργά. Σε ξεχωριστό μπολ βάζεις ένα-ένα τα αυγά και μετά τα αδειάζεις στο μείγμα. Χτυπάς το μείγμα στο μίξερ. Όταν το μείγμα γίνει σαν κρέμα τότε βάζεις το γιαούρτι και χτυπάς λίγο ακόμα. Ρίχνεις χυμό πορτοκάλι μετά ανακατώνεις και βάζεις ξύσμα πορτοκαλιού τώρα ανακατώνεις ελαφρώς ακόμη λίγο. Σε ένα άλλο μπολ αδειάζεις αλεύρι ολικής και αλεύρι για κάθε χρήση. Μετά βάζεις baking powder και βανίλιες κι αλάτι τώρα ανακατώνεις. Αδειάζεις το μπολ στο μείγμα και ανακατώνεις με ξύλινη κουτάλα. Το μείγμα θα αρχίσει να σφίγγει οπότε βουτυρώνεις την φόρμα και αδειάζεις το μείγμα μέσα στην φόρμα. Βάζεις την φόρμα στο φούρνο να ψηθεί για 50 λεπτά και μετά το αφήνεις να ξεκουραστεί. Αναποδογυρίζεις την φόρμα για να βγάλεις το κέικ και το κόβεις λοιπόν είναι έτοιμο να φαγωθεί..