Project Description
Σήμερα το Μήλο έχει την τιμητική του! Φτιάχνουμε μία υπέροχη μηλόπιτα που είμαι σίγουρος πως θέλεις να δοκιμάσεις.
Είναι μία υγιεινή παραλλαγή με αλεύρι ολικής και ελαιόλαδο. Είναι πολύ απλή και νόστιμη!
Υλικά
Για το φύλλο:
400γρ. αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασια
200γρ. αλεύρι ολικής άλεσης Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
4 κουταλιές άχνη ζάχαρη Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
150 ml νερό
200 ml χυμό μήλου
Λίγο αλάτι
15 γρ. Baking powder
Για τη γέμιση:
4 μήλα
½ ποτήρι παρθένο ελαιόλαδο
½ κουταλάκι κανέλα
½ σφηνάκι κονιάκ
½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
Εκτέλεση
Για τη ζύμη:
1) Γεμίζεις ένα άδειο μπολ με αλεύρι για κάθε χρήση και ολικής άλεσης
2) Προσθετής άχνη ζάχαρη και baking powder μαζί με αλάτι
3) Ανακατεύεις και ρίχνεις νερό έπειτα χυμό μήλου
4) Ανακατεύεις και ζυμώνεις το ζυμάρι με τα χέρια
Για τη γέμιση:
1) Ξεφλουδίζεις και κόβεις τα μήλα σε μικρά κομματάκια
2) Βάζεις λάδι στο τηγάνι και μετά τα μήλα ρίχνεις μέσα
3) Ρίχνεις χυμό λεμονιού στα μήλα και ανακατεύεις έπειτα αφήνεις να ψηθεί
4) Μετά Βάζεις κανέλα και λικέρ με ζάχαρη κι ανακατεύεις
5) Ρίχνεις λίγο βούτυρο στο τηγάνι και ανακατεύεις
Συνθεση:
1) Κόβεις στα δύο την ζύμη και λίγο λάδι βάζεις σε ταψάκι
2) Με τον πλάστη ζυμώνεις την ζύμη και το βάζεις στο ταψί
3) Ρίχνεις αλεύρι στην ζύμη και μετά βάζεις τα μήλα
4) Με το άλλο μισό τις ζύμης σκεπάζεις την πίτα έπειτα γυρνάς τις άκρες και πατάς
5) Κόβεις σε κομμάτια την πίτα και αλείφεις από πάνω λίγο λάδι κι μετά στον φούρνο να ψηθεί στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά