Project Description

Πίτα με γύρο σου λέω. Τι δεν καταλαβαίνεις; Όχι όχι δεν εννοώ την κλασσική πίτα με γύρο που παραγγέλνεις από τα σουβλατζίδικα. Όταν λέω πίτα με γύρο εννοώ μια πίτα με γύρο δηλαδή γυρόπιτα και επειδή είμαι σίγουρος πως δεν με πιστεύεις πάμε να την φτιάξουμε.

Υλικά

Για το φύλλο
½ κιλό αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
100 γρ. αλεύρι Ολικής Άλεσης Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
1 κουταλιά άχνη ζάχαρη
300 ml νερό
6 κουταλιές ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι

Για τη γέμιση
1/4 κασέρι
2 μερίδες γύρο (Δες συνταγή για σπιτικό γύρο στη Λαδόκολλα εδώ)

Εκτέλεση

Βάζεις σε άδειο μπολ αλεύρι για κάθε χρήση μαζί με ολικής και άχνη ζάχαρη κι αλάτι
Ανακατεύεις τα υλικά, έπειτα πρόσθετης λάδι και νερό
Ανακατεύεις και ζυμώνεις την ζύμη για 5 λεπτά και μετά την αφήνεις για 20 λεπτά να ξεκουραστεί
Χωρίζεις το ζυμάρι στα 2 και μετά το καθένα σε 3 μικρότερα κομμάτια.
Φτιάχνεις μπαλάκι το κάθε ζυμάρι και ανά 3 τα βάζεις το ένα πάνω στο άλλο αφού αλείψεις λάδι ανάμεσά τους. Δηλαδή στο πρώτο ζυμαράκι αλείφεις λάδι, από πάνω πιέζεις το δεύτερο, βάζεις λάδι και ξανά το τρίτο.
Πασπαλίζεις με λίγο αλεύρι τον πάγκο και τα ζυμάρια και αρχίζεις να τα πατικώνεις έτσι όπως είναι τα 3 το ένα πάνω στο άλλο. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένα τριπλό φύλλο.
Ανοίγεις το φύλλο στο μέγεθος στρογγυλού ταψιού (για πίτσα). Λαδώνεις το ταψί και βάζεις το πρώτο τριπλό φύλλο.
Γεμίζεις με κρέας (γύρο) και με τον τριφτή βάζεις τριμμένο κασέρι από πάνω.
Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνεις ακόμη ένα τριπλό φύλλο και σκεπάζεις την πίτα. Διπλώνεις τα περισσεύματα από το κάτω φύλλο για να κλείσεις την πίτα και με τα δάχτυλα “στριφογυρνάς” και σφραγίζεις τις άκρες.
Με μαχαίρι χαράζεις την πίτα και αλείφεις λάδι.

Βάζεις το ταψί στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά να ψηθεί.

Καλή όρεξη!