Project Description

Αχ αυτή η φασολάδα! Το εθνικό μας φαγητό! Πόσο τέλειο και αγαπημένο! Πόσο καθημερινό και όμως πόσο θρεπτικό. Σήμερα αποφασίσαμε να σας δείξουμε την παρασκευή της φασολάδας γιατί είμαστε σίγουροι πως θα θέλετε να την φτιάξετε σίγουρα μια φορά την εβδομάδα. Ακολουθώντας τις συμβουλές που θα βρεις στο βίντεο και τα υλικά που θα δεις παρακάτω θα φτιάξεις την πιο νόστιμη και λιχουδιαστή φασολάδα.

Για τη Φασολάδα

1/2 κιλό φασόλια μέτρια
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 πατάτα
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1 κλωναράκι σέλινο
1 κουταλάκι ζάχαρη (προεραιτικά)
1/2 κουταλάκι ρίγανη (προεραιτικά)
2 κουταλάκια αλάτι
μαύρο πιπέρι
Ντοματοπελτές ή ψιλοκομμένο ντοματάκι

Για το Ψωμί

180 gr Αλεύρι ολικής Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
180 gr Αλεύρι σίκαλης Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
180 gr Αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
350 ml νερό
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού ξερή μαγιά
2 κουταλιές ελαιόλαδο

Βάζουμε τα υλικά στον αρτοπαρασκευαστή με το κατάλληλο πρόγραμμα και το αφήνουμε να γίνει.

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα φασόλια (αν χρειάζεται). Βάζουμε τα φασόλια να βράσουν μόνα τους. Κόβουμε σε κομματάκια το καρότο, την πατάτα και το κρεμμύδι. Αλλάζουμε το νερό στα φασόλια και προσθέτουμε τα κομμένα λαχανικά. Συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προς το τέλος του βρασίματος προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ , το αλάτι, το πιπέρι, το σέλινο και το ελαιόλαδο. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε την φασολάδα να χυλώσει.