Project Description

Υλικά

1 κιλό αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
400 ml ηλιέλαιο
200 γρ. ζάχαρη
50 ml. χυμό πορτοκαλιού
1 σφηνάκι κονιάκ
10 γρ. baking powder
10 γρ. μαγειρική σόδα
10 γρ. κανέλα
Για το σιρόπι
400 ml. νερό
400 γρ. ζάχαρη
500 γρ. μέλι

Εκτέλεση

Ανακατεύεις το λάδι, τη ζάχαρη, το κονιάκ, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού σε ένα μπολ. Συνεχίζεις με το αλάτι, τη σόδα, την κανέλα, το μπέϊκιν και τελευταίο το αλεύρι σταδιακά. Ανακατεύεις και ζυμώνεις. Πλάθεις στο σχήμα που θέλεις και τα βάζεις σε λαδόκολλα που έχεις στρώσει σε ταψί. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 30 λεπτά. Στο μεταξύ ετοιμάζεις το σιρόπι. Βράζεις νερό και ζάχαρη για 5 λεπτά. Το μέλι το προσθέτεις στο τέλος. Αφήνεις το σιρόπι να κρυώσει και μόλις βγάλεις τα μελομακάρονα από το φούρνο, τα βουτάς στο σιρόπι για 2 λεπτά. Αφού τα βγάλεις από το σιρόπι, πασπαλίζεις με χοντροκομμένα καρύδια.