Project Description

H κολοκυθόπιτα είναι μια αγαπημένη πίτα για πολλούς η οποία μπορεί να φτιαχτεί με πολλούς τρόπους. Ο σημερινός που θα σας δείξουμε εμείς θα σας ενθουσιάσει γευστικά και είμαι σίγουρος για αυτό. Ακολούθησε τα βήματα του βίντεο, σημείωσε τα υλικά και φτιάξε την πιο ιδιαίτερη κολοκυθόπιτα!

Υλικά

Για το Φύλλο
1 κιλό αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
500 ml νερό
250 γρ μαργαρίνη
10 γρ αλάτι
20 ml ξύδι
20 ml ελαιόλαδο

Για τη Γέμιση
½ πορτοκαλί κολοκύθα (1 κιλό)
5 αβγά
200 γρ. τυρί φέτα
1 ξερό κρεμμύδι
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
1/2 ποτήρι του καφέ σιμιγδάλι

Εκτέλεση

Πρώτα ετοιμάζουμε την γέμιση. Καθαρίζουμε, κόβουμε σε κομμάτια και τρίβουμε στον τρίφτη την κολοκύθα. Τρίβουμε και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και μετά από λίγο την κολοκύθα, αλάτι και πιπέρι. Τσιγαρίζουμε για περίπου 5 λεπτά.
Αναμιγνύουμε το αλεύρι (μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο ολικής), το αλάτι ,το ξύδι και το λάδι και ζυμώνουμε μια απαλή ζύμη.
Χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μέρη. Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο και το αλείφουμε με βούτυρο/μαργαρίνη (θερμοκρασία δωματίου), το διπλώνουμε στην μέση και ξαναλείφουμε με βούτυρο. Επαναλαμβάνουμε. Βάζουμε το πρώτο διπλωμένο φύλλο στην κατάψυξη όσο επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία στο δεύτερο. Μόλις τελειώσουμε με το δίπλωμα του δεύτερου φύλλου το βάζουμε στην κατάψυξη και βγάζουμε από εκεί το πρώτο. Ανοίγουμε καλά το φύλλο και το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Βάζουμε λίγο σιμιγδάλι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην ζύμη μας (για να τραβήξει τα υγρά) και προσθέτουμε το τυρί και τα αβγά. Ανακατεύουμε καλά την γέμιση και την απλώνουμε στο φύλλο. Ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο και σκεπάζουμε με αυτό την γέμιση. Χαράζουμε σε τετράγωνα βουτυρώνουμε και ψεκάζουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 30 λεπτά.