Project Description
Υλικά για τη ζύμη
1 Κιλό αλεύρι ΜΑΝΝΑ χρυσό
2 φακελάκια μαγιά ξερή
2 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
Λίγο ελαιόλαδο
Χλιαρό νερό (30°-40° C)
Υλικά για τη γέμιση
800-900 gr αρνάκι μπούτι ή σπάλα χωρίς κόκαλο
Μισή κούπα ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο
2 μέτρια κρεμμύδια
2 πράσινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές
2 κίτρινες πιπεριές
Λίγο θυμάρι
Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια-λωρίδες. Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και το σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά. Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και 3-4 σκελίδες σκόρδου. Προσθέτουμε στο κρέας το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και λίγο θυμάρι. Κλείνουμε με καπάκι και χαμηλώνουμε την φωτιά. Μόλις σωταριστεί καλά βάζουμε σε μια πιατέλα το κρέας και σε μια άλλη τα λαχανικά.
Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, την μαγιά, το αλάτι, την ζάχαρη. Προσθέτουμε σιγά-σιγά χλιαρό νερό και ανακατεύουμε. Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει. Μόλις ετοιμαστεί, αλευρώνουμε τον πάγκο και απλώνουμε την μισή ζύμη με τα χεριά σε χοντρό φύλλο. Βάζουμε πάνω στη ζύμη μια στρώση λαχανικών, μετά το κρέας και από πάνω ξανά μια στρώση λαχανικών. Τυλίγουμε με το φύλλο τη γέμιση. Αλείφουμε ελαφρά από πάνω με λίγο ελαιόλαδο. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και για την υπόλοιπη ζύμη.
Βάζουμε τις γεμιστές φρατζόλες που δημιουργήσαμε στον φούρνο στους 180° C για 45-60 λεπτά στον αέρα.