Project Description

Υλικά

400 γρ αλεύρι ολικής άλεσης Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
600 γρ αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
350 ml νερό χλιαρό
3 αυγά
100 γρ μαγιά νωπή
125 γρ βούτυρο φρέσκο
20 γρ ζάχαρη
20 γρ αλάτι

Μικρές συμβουλές

Αφήνουμε τα σάντουιτς σε ζεστό χώρο για 30 με 60 λεπτά για να φουσκώσουν ή εναλλακτικά στο φούρνο στους 30° C για 1 ώρα.

Εκτέλεση

Στο μπολ του μίξερ προσθέτουμε τα 350 ml χλιαρό νερό και τα 100 γρ νωπής μαγιάς. Τα αναδεύουμε προσθέτοντας συγχρόνως τα 400 γρ ολικής άλεσης Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ και τα 600 γρ αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία, τα 3 αυγά, τα 125 γρ φρέσκο βούτυρο, τα 20 γρ ζάχαρη και στο τέλος τα 20 γρ αλάτι ώστε να πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη χωρίς να κολλάει. Βγάζουμε την ζύμη από το μπολ του μίξερ, την ζυμώνουμε απαλά με το χέρι και την χωρίζουμε σε 2 μέρη των 900 γρ περίπου το καθένα. Στη συνέχεια χωρίζουμε τη μια ζύμη των 900 γρ σε 6 ίσα μέρη και πλάθουμε 6 στενόμακρα σαντουιτσάκια των 150 γρ το καθένα, τα οποία τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα. Το άλλο μέρος της ζύμης το χωρίζουμε σε 8 μέρη και πλάθουμε στενόμακρα σαντουιτσάκια των 110 γρ τα οποία τοποθετούμε σε ένα άλλο ταψί με λαδόκολλα.
Αφήνουμε τα ταψιά με τα σαντουιτσάκια μας σε ζεστό χώρο για 1 ώρα περίπου να φουσκώσουν ή αν ο χρόνος μας πιέζει τα βάζουμε στον φούρνο της κουζίνας μας σε θερμοκρασία μέχρι 30° C για 30 λεπτά. Αφού φουσκώσουν τα ψήνουμε στους 200° C για 20-25 λεπτά. Αφού τα ψήσουμε και κρυώσουν τα κόβουμε κατά μήκος και τα γεμίζουμε με μαρούλι, ντομάτα, τυρί – κασέρι και αλλαντικά της αρεσκείας μας.