Project Description

Υλικά

250 γρ. αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ κίτρινο
4 αυγά
1/2 κούπα νερό
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
λίγο ελαιόλαδο
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 κόκκινη καυτερή πιπεριά ή ένα κουταλάκι γλυκού μπούκοβο
λίγες λιαστές ντομάτες

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε μπολ τα αβγά, το νερό, το αλάτι και το αλεύρι. Ζυμώνουμε πολύ καλά και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει η ζύμη. Μετά από 10-15 λεπτά ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο, το τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε κομμάτια στο μέγεθος που θέλουμε να είναι οι ταλιατέλες. Τις ρίχνουμε σε νερό που βράζει και συνεχίζουμε ρίχνοντας σε τηγανάκι λάδι, σκόρδο, αλάτι, κόκκινη πιπεριά ή μπούκοβο, ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες και τις τρεις φέτες μπαγιάτικο ψωμί που κάναμε ψίχουλα στο multi. Σοτάρουμε ανακατεύοντας όλα τα υλικά για 5-6 λεπτά. Σουρώνουμε τις ταλιατέλες, τις προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά και βγάζουμε τα ψωμάκια από τον φούρνο.