Project Description

Υλικά για το μείγμα

4-5 αυγά
1/2 lt γάλα
2 κουτ. σούπας σπορέλαιο
150 γρ αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία

Υλικά για τη γέμιση

1/2 kgr φρέσκο σπανάκι
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 ματσάκι άνηθο
50 γρ βούτυρο
2 αυγά
50 γρ αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην κίτρινη συσκευασία
1/2 lt γάλα
αλάτι, πιπέρι
100 γρ γραβιέρα

Εκτέλεση

Σε μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τα αβγά, το γάλα και το αλάτι. Χτυπάμε ελαφρά και προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και το σπορέλαιο. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά ώσπου να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ένας σχετικά αραιός χυλός. Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό τηγανάκι και με μια κουτάλα για μεζούρα ρίχνουμε τον χυλό, ψήνουμε από την μια πλευρά και μετά από την άλλη. Με αυτό τον τρόπο ετοιμάζουμε όλες τις κρέπες. Σ’ ένα άλλο τηγάνι, σοτάρουμε με λίγο λάδι τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια προσθέτουμε το σπανάκι (ζεματισμένο) και συνεχίζουμε για 5 λεπτά το πολύ. Στο τέλος ρίχνουμε ψιλοκομμένο άνηθο και αφήνουμε στην άκρη. Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο ανακατεύοντας και ρίχνουμε και το ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να γίνει μια πηκτή μπεσαμέλ, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε τη μπεσαμέλ με το σπανάκι, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και προσθέτουμε την γραβιέρα. Παίρνουμε μία-μία κρέπα βάζουμε γέμιση, την τυλίγουμε και τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε στους 160° C για 20-30 λεπτά.