Project Description

Υλικά

1 kgr αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ Χρυσό
100gr μαγιά νωπή
1 ποτ. νερού ζάχαρη
1 φλιτζ. καφέ γάλα
1 φλυτζ. τσαγιού βούτυρο
1 φακελάκι μαχλέπι
1 φακελάκι κακουλέ
10gr αλάτι
6 αβγά
Καβουρντισμένα αμύγδαλα

Προετοιμασία μαγιάς

Διαλύουμε τη μαγιά σε μισό φλιτζάνι ζεστό νερό (όχι καυτό) και λίγο αλεύρι για να γίνει πολτός. Αφήνουμε τον πολτό σκεπασμένο σε ζεστό χώρο (30° C) για μισή ώρα περίπου μέχρι να φουσκώσει.

Εκτέλεση

Αφού φουσκώσει η μαγιά προσθέτουμε τα αβγά χτυπημένα με τη ζάχαρη, το γάλα ζεστό, λίγο αλάτι, το μαχλέπι και το κακουλέ κοπανισμένα και το αλεύρι τμηματικά. Ζυμώνουμε καλά τη ζύμη και μετά προσθέτουμε τμηματικά το βούτυρο ζεστό, αφού το λιώσουμε.
Αφήνουμε σκεπασμένη τη ζύμη σε ζεστό χώρο (30° C) μέχρι να φουσκώσει για 1-2 ώρες περίπου. Αφού φουσκώσει πλάθουμε τη ζύμη σε πλεξίδες ή σε κουλούρες.
Βάζουμε τα τσουρέκια σε ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30΄- 60΄ σε ζεστό χώρο(30° C). Τα αλείφουμε με κρόκο αβγού και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 25΄- 30΄.