Project Description

Υλικά για τη ζύμη

1 Κιλό αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ ΧΡΥΣΟ
350 γρ. φυτίνη
150 γρ. φρέσκο βούτυρο
50 γρ. ζάχαρη
350 γρ. Άχνη-ζάχαρη Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
2 αυγά
70 ml. χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
5 γρ. σόδα
5 γρ. γαρύφαλλο τριμμένο
5 γρ. μπέικιν
150 με 200 ml. νερό

Για το γαρνίρισμα

Φιλέ αμυγδάλου
4-5 γαρύφαλλα
1 αυγό (για να αλείψουμε τη ζύμη)

Μικρές συμβουλές

Τα υλικά μας να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Βουτυρώνουμε το ταψί με λιωμένη φυτίνη.
Ξεφορμάρουμε τη βασιλόπιτα αφού κρυώσει καλά.

Εκτέλεση

Στο μίξερ ρίχνουμε τη ζάχαρη, την άχνη-ζάχαρη Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ, το μπέικιν, τη σόδα, το τριμμένο γαρύφαλλο, τη φυτίνη και το φρέσκο βούτυρο και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα έως ότου το μείγμα ασπρίσει και γίνει αφράτο. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και τα 2 αυγά στα οποία ρίχνουμε λίγο από το νερό που θα χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή μας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μετά από λίγο προσθέτουμε και το υπόλοιπο νερό. Τέλος, ρίχνουμε τμηματικά το ΧΡΥΣΟ αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ αναδεύοντας παράλληλα το μείγμα. Μόλις ομογενοποιηθεί η ζύμη τη βγάζουμε από το μίξερ και την πλάθουμε λίγο με τα χέρια προσθέτοντας αν χρειάζεται και λίγο αλεύρι.
Βουτυρώνουμε το ταψί με λίγη φυτίνη που έχουμε λιώσει στο μπρίκι. Τοποθετούμε στο ταψί Νο 32 τη ζύμη της τριφτής βασιλόπιτάς μας προσθέτοντας σε αυτό το στάδιο και το φλουρί και την πιέζουμε για να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλο το ταψί . Μπορούμε να κρατήσουμε λίγη από τη ζύμη για να γράψουμε με αυτή τις ευχές μας πάνω στη βασιλόπιτα.
Τέλος, αλείφουμε με ένα αυγό το πάνω μέρος της βασιλόπιτας για να της δώσει γυαλάδα. Έπειτα τη γαρνίρουμε με το φιλέ αμυγδάλου και τα γαρύφαλλα ενώ με τη ζύμη που έχουμε κρατήσει σχηματίζουμε τον αριθμό του νέου έτους.
Ψήνουμε τη βασιλόπιτά μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 -190° C για 30 με 40 λεπτά.