Project Description

Υλικά

1 κιλό αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην ΚΙΤΡΙΝΗ συσκευασία
500γρ αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ ΧΡΥΣΟ
500γρ ολικής άλεσης Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
500γρ φαρίνα Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ
100γρ μαγιά νωπή
1250 ml νερό
50γρ αλάτι

Μικρές συμβουλές

Προσέχουμε να μην έρθει σε επαφή το αλάτι με τη μαγιά.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου πριν το ψήσιμο για να φουσκώσει.

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ή λεκανίτσα ρίχνουμε το νερό και λιώνουμε τη μαγιά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα άλευρα και στο τέλος το αλάτι. Ανακατεύουμε σιγά-σιγά και τέλος ζυμώνουμε σε ένα ελαφρά σφιχτό ζυμάρι. Το σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε σε ζεστό χώρο να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου. Αφού περάσει η μισή ώρα τοποθετούμε το ζυμάρι σε βουτυρωμένο ταψί Νο 38, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για άλλη μία ώρα περίπου. Αμέσως μετά το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 35-40 λεπτά.