Project Description

Υλικά

800 γρ. αλεύρι Αφοί Κεραμάρη ΜΑΝΝΑ στην Κίτρινη συσκευασία
300 ml. νερό
60 γρ. μαγιά νωπή
100 γρ βούτυρο φρέσκο
15 γρ. αλάτι
15 γρ. ζάχαρη

Μικρές συμβουλές

Αφήνουμε τις μπόμπες να κρυώσουν και μετά τις βάζουμε στο ψυγείο για να μπορέσουμε στην συνέχεια να κόψουμε λεπτές φέτες.

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στο μίξερ το χλιαρό νερό και λιώνουμε τη μαγιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και τα αβγά ανακατεύοντας και στη συνέχεια ρίχνουμε και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και στο τέλος προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι. Συνεχίζουμε ώσπου το ζυμάρι να γίνει μαλακό. Βγάζουμε από το μίξερ και το δουλεύουμε για λίγο στον πάγκο. Χωρίζουμε στα δύο και τοποθετούμε το κάθε κομμάτι σε μία μεταλλική φόρμα (κυλινδρικού σχήματος, σαν μεγάλη κονσέρβα) όπου βάλαμε λαδόκολλα και αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 30-60 λεπτά. Κατόπιν ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 30-40 λεπτά. Αφού ξεφουρνίσουμε αφήνουμε τις μπόμπες να κρυώσουν και ξεφορμάρουμε. Τις κόβουμε σε λεπτές φέτες και γεμίζουμε με ζαμπόν, κασέρι, μαγιονέζα ή ότι άλλο θέλουμε. Μπορούμε αν θέλουμε να δώσουμε σχήμα πύργου ή να κόψουμε τις φέτες στα τέσσερα σαν κλαμπ σάντουιτς.